Eταίροι

Η κοινοπραξία του LIFE BRINE-MINING αποτελείται από 9 συνεργαζόμενους  φορείς από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατασκευαστικές εταιρίες από 3 χώρες της ΕΕ: την Ελλάδα (GR), την Ολλανδία (NL) και την Πολωνία (PL).

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, γνωστό και ως Πολυτεχνείο Αθηνών, είναι ανάμεσα στα παλαιότερα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και κατέχει το μεγαλύτερο κύρος ανάμεσα στις πολυτεχνικές σχολές της χώρας.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Ηρώων Πολυτεχνείου 9
15780 Ζωγράφου
Ελλάδα
www.uest.gr

Η SEALEAU B.V. είναι μια ολλανδική επιχείρηση με ελληνικές καταβολές η οποία έχει συμμετάσχει σε δύο επιτυχημένα συναφή ευρωπαϊκά προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό €1.3 εκ. Με τους πόρους αυτούς η ομάδα της SEALEAU σχεδίασε, ανέπτυξε και επέδειξε μια τεχνολογία για την αποτελεσματική διαχείριση ροών αλατούχων αποβλήτων και την ανάκτηση υλικών από αυτές.

Rotterdamseweg 183 C
2629 HD, Ντελφτ
Ολλανδία
E-mail: info@sealeau.com
www.sealeau.com

Η Lenntech είναι μια εύρωστη διεθνής εταιρία, με την έδρα της πλησίον του Πολυτεχνείου του Ντελφτ, στην Ολλανδία. Η ομάδα της Lenntech αποτελείται από ένα σύνολο χημικών, μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών περιβάλλοντος με μεγάλη εμπειρία που μπορεί να παρέχει μια ευρεία ποικιλία λύσεων σε βιομηχανίες που θέτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές σε σχέση με τη διαχείριση υδατικών πόρων. Η εμπειρία της LENNTECH ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής και διευρυμένη τεχνογνωσία στην επεξεργασία νερού, προσφέροντας έτσι οικονομικά αποδοτικές λύσεις, ανταποκρινόμενη στις αυστηρές ποιοτικές απαιτήσεις για τα ύδατα.

Distributieweg 3
2645 EG Delfgauw
Τηλ: +31 152 610 900
E-mail: info@lenntech.com
www.lenntech.com

Το Ινστιτούτο Glowny Gornictwa είναι ένα Πολωνικός επιστημονικός οργανισμός ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, όπου εργάζεται, όχι μόνο προς το συμφέρον της βιομηχανίας εξορύξεων, αλλά και για επιχειρήσεις διάφορων κλάδων. Δραστηριοποιείται κυρίως στους εξής τομείς: μηχανική μεταλλείων, περιβαλλοντική μηχανική, ζητήματα διασφάλισης ποιότητας και διοργάνωση εκπαιδευτικών δρώμενων.

Πλατεία Gwarkow 1
40-166, Katowice
Πολωνία
Τηλ: +32-259-2000
http://www.gig.eu

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας (SUT), ιδρύθηκε το 1945 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα τεχνολογικά πανεπιστήμια της Πολωνίας. Εδρεύει στην Άνω Σιλεσία, την πιο βιομηχανικοποιημένη ζώνη της Πολωνίας και είναι ένας σημαντικός κόμβος βιομηχανικής έρευνας.

Akademicka 2A
44-100 Gliwice
Πολωνία
Τηλ: +48 32 237 10 00
www.pgg.pl

 

 

Η THERMOSSOL είναι μια δυναμική μικρομεσαία επιχείρηση (έτος ίδρυσης 1977) με διεθνή παρουσία και διευρυμένο χαρτοφυλάκιο σε εφαρμογές σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς. Στην εταιρία απασχολείται μία ομάδα 25 μηχανικών με αποδεδειγμένες δυνατότητες σχεδιασμού και κατασκευής. Η εταιρία διαθέτει ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, όπου κατασκευάζεται εσωτερικά όλος ο εξοπλισμός σύμφωνα με τα το πρότυπο ISO 2001:2008 και την πιστοποίηση CE. Πέραν των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της, η εταιρία αναλαμβάνει τη μεταφορά και εγκατάσταση του εξοπλισμού επί τόπου, τη σχεδίαση και κατασκευή του συστήματος σωληνώσεων για ατμό, νερό και πετρελαίου θέρμανσης.

Λεωφόρος Τατοΐου 94
13677, Αχαρναί/Αθήνα
Ελλάδα
Τηλ: +30 210 6200630/6206634/800036
www.thermossol.gr

Η Titan Salt (έτος ίδρυσης 2017) είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο κυρίαρχων διεθνών βιομηχανικών και τεχνικών εταιριών: της Titan Projects που εδρεύει στο Sneek, Ολλανδία (έτος ίδρυσης 2002) και της Titan US που εδρεύει στο Σικάγο, ΗΠΑ (έτος ίδρυσης 2012). Οι ιδρυτές και μηχανικοί έχουν δεκαετίες εμπειρίας στην βελτιστοποίηση εργοστασίων παραγωγής αλατιού με ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό. Η Titan Project επικεντρώνεται στη διαχείριση έργων, στη μηχανική και την κατασκευή εξοπλισμού.

15 Zeilmakersstraat
8601 WT, Sneek
Ολλανδία
http://titansalt.com/
Τηλ: +31 515 548 200

Η NEVIS ΑΕ είναι μια συμβουλευτική εταιρία που παρέχει υπηρεσίες και λύσεις για μια ευρεία γκάμα τεχνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων. Το προσωπικό της NEVIS έχει σημαντική εμπειρία και σοβαρό υπόβαθρο στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και έργων σχετικών με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης μέσα από σύγχρονες περιβαλλοντικές λύσεις. Επίσης, η NEVIS δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εφαρμογή δράσεων επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης κοινού.

Φραγκογιάννη 10
156 69, Χολαργός – Παπάγου
Ελλάδα
Τηλ: +30 210 6529162
http://www.nevis.gr

 

Η Polska Grupa Gornicza S.A (PGG) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία άνθρακα στην Ευρώπη, η οποία απασχολεί περίπου 42000 άτομα. Η περιοχή εξόρυξης βρίσκεται στη λεκάνη άνθρακα της Άνω Σιλεσίας (Upper Silesian Coal Basin). Η PGG εξάγει άνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή ενέργειας και πωλείται σε εταιρείες ενέργειας, βιομηχανικούς χρήστες και μεμονωμένους καταναλωτές. Η εταιρεία παράγει περίπου 30 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως, που αντιπροσωπεύουν το 39% της παραγωγής αυτού του ακατέργαστου ορυκτού στην Πολωνία. Με τους πόρους της, η PGG εγγυάται τη μακροπρόθεσμη προμήθεια αυτού του ορυκτού καυσίμου.

Polska Grupa Gornicza S.A
POWSTANCOW 30
KATOWICE
Πολωνία
www.polsl.pl